Yedieminlik Kursları
Yedi eminlik kursları genellikle Adalet Bakanlığı’na bağlı İcra Daire Başkanlıkları tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda tercih edilen doğrultularda açılan eğitim programlarından oluşmaktadır.Dönemsel olarak kayıt imkanı sunmakta ve kısıtlı kontenjanları bulunmaktadır. Kursu’nun hedefi nedir? Yediemin ne iş yapar? Yedieminlik Görevlisi Kurs Sertifikası Neden Alınmalıdır? gibi soruların yanıtlarını yedieminlik mesleğinin genel ve özel bilgilerini kayıt için yapılması gerekenleri, sınav işlemlerini, ders konularını, kayıt sonrasındaki sahip olacağınız ders dokümanlarına ulaşabilir.
Yedieminlik Eğitimi
Bu kurs programı Yedieminlik ders içerik modüllerini, sınav süre ve işlemlerini, MEB onaylı sertifikanın geçerliliği konusundaki tüm soru ve cevapları aşağıda bulunan başlıkları takip ederek bulabilirsiniz. Aynı zamanda kayıt olmak için bizlere telefon numaralarımızdan mesai saatleri içerisinde ulaşabilir, iletişim bölümünde yer alan iletişim formunu kullanarak Yediemin Kursu’na kayıt ve ön kayıt veya Yedieminlik mesleği ile ilgili soru görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz.
Kurs Kayıt Formu
Kursa kesin kayıt işlemleriniz için gereken kayıt formuna bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. Formun çıktısını aldıktan sonra bilgileri hatasız ve okunaklı şekilde doldurup taratarak ekleri ile birlikte eğitim koordinatörlerimizin size belirttiği mail adresine mail olarak yollayınız.
Kurs Kontenjan Durumu
Kursun Amacı Nedir?
Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından el konulan hacizli araç, menkul ve/veya gayrimenkullerin yediemin menkul depoları ve yediemin otoparklarına teslim alan kişiye yediemin denilmektedir.
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler;
Resmi kurum ve kuruluşlar tarafından el konulan yakalamalı hacizli araç (menkul) veya gayrimenkullerin ilgili resmi kurum tarafından muhafazası mümkün değil ise yediemin olarak belirlediği kişilere teslim etmektedir.
İl, ilçe ve gerek duyulan her yerleşim yerlerindeki yedieminliklerde vb yerlerde çalışabilirler.
Sertifika Geçerliliği Nedir?
Kurs programı sonucunda katılacağınız kurs bitirme sınavında başarılı olursanız, alacağınız belge Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “kurs bitirme belgesi” olacağı için tüm Türkiye’de geçerlidir. Özel kurumların ve devlet kurumlarının kabul etmesi zorunludur. Devlet memurluğu alım sınavlarında da geçerlidir.
Ayrıca yurt dışında geçerliliği bulunmaktadır, kursa kayıt sırasında yurt dışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile gerekli tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.[/vc_column_text]
- İnternet üzerinden bilgiye ulaşmak
- Yazışma ve iletişimin hukuk terminolojisine uygun olmasını sağlamak
- Anayasal hak ve sorumluluklarına uygun davranmak
- Dava hizmetlerini yapmak
- İş planı yapmak
- Belge akışını izlemek
- Yediemin işlemlerini yapmak
Eğitim süresi 176 saat olarak planlanmıştır.
Okuma yazma bilmek ve Mesleği yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
Eğitimin sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri gözetiminde yapılacak olan sertifika sınavına katılan kursiyerler 100 üzerinden 45 ve üzeri puanlar alanlar başarılı olarak sayılır ve hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir.
Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 10 iş gününü aşmamaktadır.
- Öğrenim Belgesi fotokopisi,
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
- Vesikalık Fotoğraf (4 adet).