KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) devlet memuru olmak isteyen bireylerin zorunlu olarak girmesi gereken Türkiye geneli bir sınavdır. Lise, ön lisans ve lisans mezuniyet türlerine göre farklı sınavlar düzenlenmekte ve sonrasında açıklanan kadrolara uygun olarak KPSS Tercih Kılavuzu yönergelerine göre atama başvuruları yapılmaktadır. Bazı özel durumlarda mezuniyet ve puan harici olarak bonservis veya özel nitelik kodları ile atamalar da yapılmaktadır. Bonservis (Çalışma Belgesi) özel sektörde daha önce bu işin yapıldığının kanıtlanması olarak tanımlayabiliriz. İlgili işe ait çalışılan dönem ve meslek bilgilerini içeren ve işveren tarafından iş kanununa göre verilen çalışma belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları ile örtüşmelidir.
Örnek bonservisi buradan indirebilirsiniz. Bazı meslekler için ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar istenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika istenilen branşlarda ilgili sertifikaya ait dersi lise, ön lisans ve lisans öğreniminiz sırasında almışsanız dersi aldığınızı gösterir transkript sertifika yerine kabul edilmektedir. Transkriptinizde bu alandaki eğitim bulunmuyor ise kurumumuz aracılığı ile bu eğitimlere katılarak hızlı şekilde sertifikanıza sahip olabilir ve tercihlerinizde kullanabilirsiniz.
ÖSYM’nin her atama döneminde yayınlamış tercih kılavuzunda özel şartlar adı altında belirtilen ve adayların bazı alanlarda tercih yapabilmeleri için sahip olmaları gereken sertifikalardan en önemlileri aşağıdaki gibidir. Tercih yaparken atama şansınızın yüksek olabilmesi için aşağıdaki sertifikalara sahip olmanız gerekmektedir. Farklı nitelik kodlarıyla belirtilen memuriyetler için bu sertifikalara sahip olmanız tercih yaparken tercih alternatiflerinizi arttırmaktadır.
Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız