Kurum ve kuruluşların bünyesinde görev yapan İSG uzmanı yardımcıları ya da 50 kişiden az personel çalıştıran tehlike sınıfı düşük kurumların alması gereken sertifikadır. İSG uzmanlarının iş yüklerini hafifletmek ya da az riskli küçük işletmelerde personellerin kendi güvenlik önlemlerini almalarını sağlamak üzere planlanmış bir eğitimdir.
İSG Kursları
İş güvenliği ve işçi sağlığı uzmanlığı kursu yerine geçmemektedir. İSG uzmanı olmak için 4 yıllık lisans programlarının teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlar için geçerli iken kursumuz en az okuryazar olan herkese açıktır. İSG uzmanı olarak görev almak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açmış olduğu kurslardan faydalanabilirler.
İSG Eğitimi
İşçi sağlığı mevzuatına uyan ve iş güvenliği önlemlerini alabilen nitelikli kişidir.
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, kişisel gelişim alanı altında sertifika programından mezun olan kursiyerler, sertifikalarının kazandırdığı yeterlikler doğrultusunda çalışabilirler.
Kurs Kayıt Formu
Kursa kesin kayıt işlemleriniz için gereken kayıt formuna bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. Formun çıktısını aldıktan sonra bilgileri hatasız ve okunaklı şekilde doldurup taratarak ekleri ile birlikte eğitim koordinatörlerimizin size belirttiği mail adresine mail olarak yollayınız.
Kurs Kontenjan Durumu
Toplam Kontenjan : 50
Kayıtlı Kursiyer : 44
Kalan Kontenjan : 6
Kursun Amacı Nedir?
İş güvenliği ve işçi sağlığı mevzuatına uyan ve işyeri için iş ve işçi güvenliği önlemlerini alabilecek beceri yetenek ve bilgiye sahip nitelikli personel yetiştirmektir.
Sertifika Geçerliliği Nedir?
Kurs programı sonunda katılacağınız kurs bitirme sınavında başarılı olursanız, alacağınız belge Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” olacağı için tüm Türkiye’de geçerlidir. Özel kurumların ve devlet kurumlarının kabul etmesi zorunludur. Devlet memurluğu alım sınavlarında da geçerlidir.
Ayrıca yurt dışında geçerliliği bulunmaktadır, kursa kayıt sırasında yurt dışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile gerekli tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
- İşçi sağlığı mevzuatına uymak ve iş güvenliği önlemlerini almak /İş güvenliği ve işçi sağlığı
Eğitim süresi 24 saat olarak planlanmıştır.
En az okur-yazar olmak, mesleği yapabilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.
Eğitimin sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri gözetiminde yapılacak olan sertifika sınavına katılan kursiyerler 100 üzerinden 45 ve üzeri puanlar alanlar başarılı olarak sayılır ve hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir.
Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 10 iş gününü aşmamaktadır.
- Öğrenim Belgesi fotokopisi,
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
- Vesikalık Fotoğraf (4 adet).
Buradan alınan sertifika ile ağır sanayide İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olunabiliyor mu ?
Onur bey merhabalar;
İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmanız için üniversitelerin açmış olduğu iş güvenliği uzmanlığı kurslarına katılmanız gerekmektedir. Bizim eğitim programımızın amacı tehlike sınıfı düşük olan olan işletmelerdeki çalışanların iş güvenliği ve işçi sağlığı hakkında bilgi sahibi olmaları ve bireysel olarak iş kazası riskini azaltıcı önlemleri almaları için İş güvenliği ve işçi sağlığı kanununca zorunlu tutulan eğitimin verilmesidir.
Kurs ücreti ne kadar acaba
Cevahir bey merhaba;
Şuan için kurs ücretimiz Peşin 200 Taksitli 250 TL / 2 Taksit şeklindedir.
İş güvenliği İşçi Sağlığı Sınav Tarihleri Ne zaman belli olur
Kürşat bey merhaba;
Öğrenci işleri bölümümüzle aşağıdaki telefon numarasından iletişim kurarak yaklaşık sınav tarihinizi öğrenebilirsiniz.
+90 312 432 0 332