Hasta Kabul Kursu – Sertifikalı Eğitim

Tıp sekreterliği veya tıbbi sekreterlik branşlarının yerine hastanelerin hasta kabul sekreterliği ve hasta kayıt kabul işlemlerinin yürütülmesi için zorunlu tutulan bir sertifika programıdır. Sağlık sektöründe ve hastanelerde halen çalışan hasta kabul görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için aranan bir şart olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı sağlık sektöründeki personel açığını Danışma Görevlisi kursu ile kapatmaya çalışırken, Üniversiteler Hasta Kabul Kursları düzenlemekte ve bu alanda sertifikalandırma faaliyetleri yürütmektedirler.

Kayıt İçin Kalan Süre

Hasta Kabul (hasta kayit kabul) Kursu

Hasta Kabul İşlemleri Kursları

Hastanelerde halen çalışan ya da çalışmak isteyen personelin daha nitelikli hale getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Kurs alan bireyler Hasta kayıt kabul konusunda hem pratik hem teorik olarak eğitimden geçirilir. Hasta kabulü, hastanın sevk ve idaresi, yasal doldurulması gereken formlar ve benzeri işlemleri yürütmeleri için gereken tüm süreçler düşünülerek ders müfredatı oluşturulmuştur.

Kursa Katılmak İçin Gerekli Evraklar

  • Öğrenim Belgesi fotokopisi (Öğrenci Belgesi, Diploma vb.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Kimlik Kartı, Pasaport vb.)

Kurs kaydı için zorunlu tutulan belgelerin fotoğraf ya da pdf doküman olarak kopyalarını eğitim danışmanınıza ulaştırmanız gerekmektedir.

Hasta Kabul Eğitimi

Eğitim Programı Eğitim uzmanları tarafından tasarlanıp, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünya genelindeki başarılı örneklere yer verilerek mümkün olduğunca geleceğe yönelik ve yurt dışı geçerliliği olan bir eğitim programı ortaya çıkartılmıştır. Aynı zamanda eğitim programı saatleri Europass’a uygun, seviyeleri ise FOET sistemine göre belirlenmiştir. Eğitim programı, örgün, uzaktan ve karma olacak şekilde esnek olarak tasarlanmıştır. Kurs programı bireysel ya da kurumsal katılıma açık şekildedir. Bu eğitim programı kişisel gelişim & mesleki eğitim amaçlıdır, kesinlikle iş garantisi vermemektedir. İş garantisi veren eğitim programları için İŞKUR’un sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim Grupları

Grup İsmi Kontenjan Saatleri Kayıt Durumu
Hafta İçi Akşam 30 20:00 – 23:00 Aktif
Hafta Sonu Akşam 30 20:00 – 23:00 Aktif
Hafta İçi Gündüz 30 08:00 – 10:00 Aktif
Hafta Sonu Gündüz 30 09:00 – 11:00 Aktif

Eğitimi Sunan

Bu eğitim programı Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sunulmaktadır.

Yayıncı Kuruluş

Bu eğitim programının yayın ve dağıtımı MERKEZİ EĞİTİM tarafından yürütülmektedir.

Eğitimin Seviyesi

Kurs programı “Genel Seviye” olarak sunulmaktadır. Kursa katılmak için ön yeterlilik gerektirmemektedir. Katılımcının başarısına göre kursun tamamlanması öngörülmektedir.

Hasta Kabul Sertifikası

Kurs sürecinin başarı ile tamamlanmasından sonra kursiyerlerimizin ismine düzenlenen ve Üniversite tarafından onaylanan Sertifikaları kursiyerlere elektronik ortamda ulaştırılır. Kursiyerlerimiz isterlerse e-devlet üzerinden sertifika sorgulama adımından da sertifikalarını görüntüleyebilir ya da dijital olarak indirebilirler. Bu işlemlerin tamamı ücretsizdir. Sertifikanızı kaybetmeniz durumunda yeniden e-devlet üzerinden oluşturup kullanabilirsiniz. Özellikle yurt dışında kullanacağınız durumlarda Merkezi Eğitim Kurumları tarafından edinmiş olduğunuz tüm sertifikaları e-devletiniz üzerinden istediğiniz dilde indirip kullanabilirsiniz.

Sertifika Örnekleri

Genel görünüş olarak kursiyerlerimize kurs bitiminde sunulan sertifikalarda doğrulanabilir elektronik imza, sertifika kontrol numarası, almış olduğunuz kursa ait detaylar, kimliğinizi kanıtlayacak veriler ve sertifikaların anlık doğrulamasının yapılabilmesi için E-devlet QR ile Blokchain QR barkodları bulunmaktadır. E-devlet QR doğrulaması için “e-Devlet Belge Doğrulama” isimli uygulamayı Blokchain QR doğrulaması için herhangi bir QR okuyucu uygulama kullanabilirsiniz.

Hasta Kabul (universite onayli ornek sertifika) Kursu

Merkezi Eğitim Kurumları olarak Dijital Doğrulamalı ve E-devlet onaylı sertifika sistemini geliştirerek yalnızca Türkiye’de her yıl yaklaşık olarak 180 Ton kağıt tasarrufu sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Sertifika Geçerliliği

Merkezi Eğitim Kurumları olarak, kursiyerlerimize E-devlette görünen (e-devlete işlenen ve e-devlet üzerinden sorgulanabilen) resmi ve geçerli sertifikalar sunuyoruz.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı tanınırlığı ve kabulü yüksek ve denkliği olan Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz projeler kapsamında kursiyerlerimize sunduğumuz sertifikalar Anayasa, Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Yönergelere uygun olduğu için resmi ve özel kurumlarda kabul görmektedir. Özellikle yurt dışında kabul görmesi ve doğrulanabilir olması için sertifika üzerine qr code eklenmiştir.

Hasta Kabul Sınavı

Kurs programını tamamlayan adaylar otomatik olarak kurs tamamlama sınavına tabi tutulurlar. Kurs bitirme sınavlarını uzaktan eğitim sistemimiz tarafından ilgili dersleri tamamlayan kursiyerlerimize tarih ataması yaparak otonom şekilde yürütülmektedir. Size sistemin atamış olduğu gün içerisinde kurs bitirme sınavınızı online şekilde tamamlayabilirsiniz. Toplamda 5 sınav giriş hakkınız bulunmaktadır. 100 puan üzerinden 45 puan almanız sertifika sınavı başarı ile tamamlamanız için yeterlidir.

Hasta Kabul Sınav Deneme Soruları

Bu kursa ait sınav soruları aşağıdaki gibidir. Kendinizi denemeniz için bedelsiz olarak hazırlanan kaynaklar ilgili ders modülleri kullanılarak hazırlanmıştır. İzinsiz paylaşılması, yayılması, basımı ve çoğaltımı yasaktır. Son soruyu cevapladıktan sonra sonuçları, doğru ve yanlış cevaplarınızı görebilirsiniz. Başarılar Dileriz. ?

1. 1) Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin temel unsurlarından biri değildir?

 
 
 
 

2. 2) Normal zihinsel fonksiyonlara sahip bir insanın en çok ihtiyaç duyduğu olgu hangisidir?

 
 
 
 

3. 3) Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecinin temel aşamalarından değildir?

 
 
 
 

4. 4) İletişimde kavramlar ve kelimeler yerini yenilerine hangi durumlarda terk eder?

 
 
 
 

5. 5) Aşağıdakilerden hangisi iletişimin toplumsal fonksiyonlarından değildir?

 
 
 
 

6. 6) Paylaşmayı gerekli kılan iletişim gönderinin ve alıcının hangi ortak paydasını oluşturmaktadır?

 
 
 
 

7. 7) Devlet gücü ile uyulması zorunlu hale getirilmiş kural aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

8. 8) Toplum içinde var olan ve uyulması gereken inceli saygı kuralı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

9. 9) İnsanlar tarafından oluşturulan maddi ve manevi değerlerle o değerlerin diğer kuşaklara iletilmesine …………………adı verilir. Boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerde hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

10. 10) Toplumda uzun zaman boyunca oluşmuş ve uyulması zorunlu sayılan ortak davranışlara ne ad verilir?

 
 
 
 

11. 11) Toplum içinde var olan ve uyulması gereken incelik saygı kuralı aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

12. 12) Aşağıdaki olaylardan hangisi ahlak kurallarına aykırı kabul edilir?

 
 
 
 

13. 13) Çalışanlarını korumak, geliştirmek, eğitim ve verim düzeylerini yükseltmek, için oluşturulan kurullara……………adı verilir. Boş bırakılmış yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

14. 14) Kişinin sosyal yapıdaki yerine………………denir. Boş bırakılmış yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

15. 15) Telefonla iletişimin verimliliği aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

 
 
 
 

16. 16) Telefon görüşmelerinde detayların aklınızda kalması ve aranan kişinin yerinde bulunmaması halinde……………formları kullanılır. Boş bırakılmış yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

17. 17) Vücut temizliğinin doğru yapılmaması hangi sorunları ortaya çıkarır?

 
 
 
 

18. 18) Randevuların sabit zamanlara alınması niçin önemlidir?

 
 
 
 

19. 19) Bazı davetiyelerde yer alan LCV neyin kısaltmasıdır?

 
 
 
 

20. 20) Resmi ilişkilerde izlenecek yol yöntem ve görgü kurallarına………..denir. Boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerde hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

21. 21) Gerektiğinde randevu iptali en az……….saat önce randevu alma şekillerinden birini kullanarak iptal edilir. Boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerde hangisi gelmelidir?

 
 
 
 

22. 22) Başkalarına iş yaptırma, işin yapılmasını başkaların isteme hakkına ne denir?

 
 
 
 

23. 23) Üst-yönetim tarafımdan-belli bir yetkinin alt basamağa aktarılmasına ne denir?

 
 
 
 

24. 24) Bir Sekreterin randevu verdiği kişi için düzenlediği formun adı nedir?

 
 
 
 

25. 25) Kaslara bağlı olarak ortaya çıkan, kendini kramplar ve ağrılı sertleşmeler olarak gösteren Yorgunluk türü aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

26. 26) Büro makinelerinin yerleri seçilirken, neye dikkat edilmelidir?

 
 
 
 

27. 27) Belli bir konuda birden fazla panelin yapılması ile gerçekleşen, bilim insanları ve araştırmacıların bir araya geldikleri toplantıya ne ad verilir?

 
 
 
 

28. 28) Görüntülü Toplantının bir diğer adı nedir?

 
 
 
 

29. 29) Video da dahil, bilgisayardan aldığı tüm sinyalleri perdeye yansıtabilen sisteme ne ad verilir?

 
 
 
 

30. 30) Çalıştığınız kurumun yöneticileri uluslar arası bir kongre katılacaklar. Uçak biletini rezerve ettiniz. Satın alacağınız tarihe kadar verilen süreye ne ad verilir?

 
 
 
 

31. 31) Kişisel, çevresel yerel ulusal ve uluslar arası koşullarını anlamak, bilinçli tepki göstermek ve doğru sonuçlara ulaşmak; depolamak işlemek ve yaymak aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

32. 32) Aşağıdakilerden hangisi problem çözme tekniklerinden biridir?

 
 
 
 

33. 33) Bir iş için meydana getirilen yazılı kağıt ve kağıtlara ne ad verilir?

 
 
 
 

34. 34) Aşağıdakilerden hangisi, evrak gönderme yöntemlerindendir?

 
 
 
 

35. 35) Aşağıdakilerden hangisi dosya sınıflandırma sistemleri arasında değildir?

 
 
 
 

36. 36) Belgeler dosyalanırken beraberinde ne konulmamalıdır?

 
 
 
 

37. 37) Dinleyicilerinizin her şeyi kabullenmeleri yönünde, onları motive eden ve davranış tarzlarını değiştirme yolunda yapılan sunum aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

38. 38) Sunuşun etkisini artıran etkenler aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

39. 39) Yaşamın tüm aşamalarında entelektüel gelişim, kişilik oluşumu, yetenek ve kapasite ve bilgi aktarımına ne ad verilir?

 
 
 
 

40. 40) Sözsüz mesajı oluşturan unsurlar aşağıdakilerden hangisidir?

 
 
 
 

41. 41) Duyu organlarımızın beynimize ulaşan verilerin örgütlenmesi, yorumlanması ve anlamlandırılması sürecine ne ad verilir?

 
 
 
 

42. 42) “Ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz önemlidir.” Cümlesi iletişimde hangi kavramın önemini vurgulamaktadır?

 
 
 
 

43. 43) Yüz kısmında alın kaş, göz, ağız ve dudakla verilen mesaja ne ad verilir?

 
 
 
 

44. 44) Kültürler arası benzerlik gösteren jest-mimik hangisidir?

 
 
 
 

45. 45) İnsanlarla iletişimimizi birtakım mesafelerle kurarız. 50 cm arasında kurduğumuz iletişim hangi alana girer?

 
 
 
 

46. 46) Bir objenin (nesnenin) şekli, büyüklüğü, rengi parlaklığının duyu organları tarafından alınan bilgiler dikkate alınmadan sabit olarak algılanmasına ne denir?

 
 
 
 

47. 47) Empati kavramı aşağıdakilerden hangisinde en doğru şekilde ifade edilmektedir?

 
 
 
 

48. 48) Dinlerken söylenenler içinde bize yönelik bir eleştiri ya da saldırı olup olmadığını araştırmak hangi dinleme şeklidir?

 
 
 
 

49. 49) “Çoğu zaman başkalarının duygu ve düşüncelerini dikkate almayı bir fazlalık olarak görmekteyiz.” Bu tanım hangi iletişim engelini bize açıklamaktadır?

 
 
 
 

50. 50) İnsanların bilgi-sembol üreterek birbirlerine ilettikleri ve bu iletileri anlamaya yorumlamaya çalıştıklara sürece ne ad verilir?

 
 
 
 

Soru 1 - 50

Kurs Bilgilendirme Formu

Kurslarımız hakkında Ücretsiz, detaylı bilgi edinmek için formumuzu doldurabilirsiniz.
Kurslar konusunda tecrübeli ve uzmanlaşmış eğitim danışmanlarımızın sizlere detaylı bilgi sunması ve yardımcı olabilmesi için formu eksiksiz şekilde ve güncel bilgileriniz ile doldurmanız yeterlidir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız.