Yapılan araştırmalar dünyada ve ülkemizde mobil cihaz kullanımının nerelere ulaştığını ortaya koymaktadır. İnsanlar artık bilgisayar üzerinden çalışmak yerine ihtiyacının olduğu birçok konuda mobil deneyim yaşamaktadır. Alışveriş yapma, bilgiye ulaşma, haber okuma ya da internet üzerindeki diğer ihtiyaçlarını mobil cihazlardan giriş yaparak karşılamaktadır. Bu durum da firmalar ve web siteleri için mobil dünyada yer almanın zorunlu hale gelmesine yol açmaktadır. Google bile 2015 yılında yaptığı güncelleme sonrasında web sitelerini sıralarken mobil uyumluluğu ön sıralara geçebilmek için bir kriter olarak açıkladı. Zira Google bu açıkmalayı yapmadan önce UX uzmanları tarafından parmak basılan bir durumdu.
Bu nedenle sektördeki nitelikli birey ihtiyacının karşılanması ve yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla bu kurs verilmeye başlanmıştır. İlerleyen süreçlerde de bu mesleği yürüten bireylerin artacağı ve bu alandaki ilginin artacağı öngörülmektedir.
Mobil yazılım geliştirme eğitimi, sizlere tüm işletim sistemlerinden bağımsız olarak Android ve IOS gibi uygulamaları geliştirmenin temel yöntemlerini gösterecektir. Proje oluşturma sürecinden başlayan ve fiziksel olarak uygulamanın cihazlara yüklenmesine kadar olan süreç eğitimimizin temel çıkış noktasıdır. Bu eğitim aynı zamanda uygulamalı bir eğitim olarak görülebilir. Kurs sonunda katılan ziyaretçiler mobil dünyada istedikleri tarzda bir servis hazırlama bilgisine sahip olacaklar.
Eğitimde standart geliştirme araçlarını kullanma, mobil uygulama geliştirme süreçleri, hedeflediğiniz platformların yapısı gibi birçok noktayı öğreneceksiniz. Sizler kullanıcı girişi ve otomatik programlama dışında proje geliştirme, akış şeması ve uygulama konusunda da gerekli bilgileri edineceksniz.
Bu ihtiyaçların karşılanması için bu kurs programı oluşturulurken yeterliliğe dayalı olarak ve modüler şekilde planlanmıştır. Tüm Türkiye’de uzaktan eğitim yöntemiyle bu kursun verilmeye başlanmıştır. Günümüzde popülerleşen bu meslek gelecekte de popülerliğini artıracağı öngörülmektedir.
Mobil yazılım geliştirme eğitimi uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden gerçekleşecektir. Ziyaretçiler sisteme verdiğimiz bilgilerle bağlanıp derslere katılabilir. Dersleri daha sonra girerek tekrar etme şansınız da vardır.
Kurs Eğitim süresi 120 saat olarak planlanmıştır.
Kurs kaydı için zorunlu tutulan belgelerin fotoğraf ya da pdf doküman olarak kopyalarını eğitim danışmanınıza ulaştırmanız gerekmektedir.
Eğitim Programı Eğitim uzmanları tarafından tasarlanıp, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünya genelindeki başarılı örneklere yer verilerek mümkün olduğunca geleceğe yönelik ve yurt dışı geçerliliği olan bir eğitim programı ortaya çıkartılmıştır. Aynı zamanda eğitim programı saatleri Europass’a uygun, seviyeleri ise FOET sistemine göre belirlenmiştir. Eğitim programı, örgün, uzaktan ve karma olacak şekilde esnek olarak tasarlanmıştır. Kurs programı bireysel ya da kurumsal katılıma açık şekildedir. Bu eğitim programı kişisel gelişim & mesleki eğitim amaçlıdır, kesinlikle iş garantisi vermemektedir. İş garantisi veren eğitim programları için İŞKUR’un sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Android uygulama geliştirme temel programları
Android uygulama geliştirme, nesne yönetimli programlama
Android uygulama geliştirme Koleksiyonlar
Android Uygulama Geliştirme Asenkron Programlama
Android Uygulama Geliştirme Veri İle Çalışmak
Android Uygulama Geliştirme Applnventör İle Android Uygulamaları Geliştirmek
Android Uygulama Geliştirme Android Studio İle Uygulama Geliştirmek
Android Uygulama Geliştirme Telefon Özelliklerini Kullanma Ve İzinler
Android Uygulama Geliştirme Android Uygulamalarında Veri Listeleme Ve Operatörler
Android Uygulama Geliştirme Web Servisleri
Android Uygulama Geliştirme Sistem Servisleri Ve Sensörler
Android Uygulama Geliştirme İleri Seviye Android Uygulama Geliştirme Eğitimi
Kayıt işleminizin tamamlanmasından sonra cep telefonunuza gelen SMS ile Uzaktan Eğitim Sistemimize giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menüyü kullanarak ders notlarına ulaşabilirsiniz.
Ders programının verimliliği ve kapsamının artırılması için uzaktan eğitim şeklinde tasarlanmış ve ders sonunda edinilen bilgilerin pekiştirilmesi ve uygulamaya dökülmesi için canlı ders bölümü ve aynı zamanda kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşen soru cevap etkinliklerine yer verilmiştir. Bazı kurs programlarında değişiklikler olabilmektedir. Eğitim danışmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kursun Eğitim Yöntemi %62’lik kısmı Konu Anlatımı, %34’lük kısmı Yaparak Yaşayarak Öğrenme, %4’lük kısmı ise Soru Cevap ile Pekiştirme olarak planlanmıştır.
Grup İsmi | Kontenjan | Saatleri | Kayıt Durumu |
---|---|---|---|
Hafta İçi Akşam | 30 | 20:00 – 23:00 | Aktif |
Hafta Sonu Akşam | 30 | 20:00 – 23:00 | Aktif |
Hafta İçi Gündüz | 30 | 08:00 – 10:00 | Aktif |
Hafta Sonu Gündüz | 30 | 09:00 – 11:00 | Aktif |
Bu eğitim programı Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sunulmaktadır.
Bu eğitim programının yayın ve dağıtımı MERKEZİ EĞİTİM tarafından yürütülmektedir.
Kurs programı “Genel Seviye” olarak sunulmaktadır. Kursa katılmak için ön yeterlilik gerektirmemektedir. Katılımcının başarısına göre kursun tamamlanması öngörülmektedir.
Kurs sürecinin başarı ile tamamlanmasından sonra kursiyerlerimizin ismine düzenlenen ve Üniversite tarafından onaylanan Sertifikaları kursiyerlere elektronik ortamda ulaştırılır. Kursiyerlerimiz isterlerse e-devlet üzerinden sertifika sorgulama adımından da sertifikalarını görüntüleyebilir ya da dijital olarak indirebilirler. Bu işlemlerin tamamı ücretsizdir. Sertifikanızı kaybetmeniz durumunda yeniden e-devlet üzerinden oluşturup kullanabilirsiniz. Özellikle yurt dışında kullanacağınız durumlarda Merkezi Eğitim Kurumları tarafından edinmiş olduğunuz tüm sertifikaları e-devletiniz üzerinden istediğiniz dilde indirip kullanabilirsiniz.
Genel görünüş olarak kursiyerlerimize kurs bitiminde sunulan sertifikalarda doğrulanabilir elektronik imza, sertifika kontrol numarası, almış olduğunuz kursa ait detaylar, kimliğinizi kanıtlayacak veriler ve sertifikaların anlık doğrulamasının yapılabilmesi için E-devlet QR ile Blokchain QR barkodları bulunmaktadır. E-devlet QR doğrulaması için “e-Devlet Belge Doğrulama” isimli uygulamayı Blokchain QR doğrulaması için herhangi bir QR okuyucu uygulama kullanabilirsiniz.
Merkezi Eğitim Kurumları olarak Dijital Doğrulamalı ve E-devlete İşlenen sertifika sistemini geliştirerek yalnızca Türkiye’de her yıl yaklaşık olarak 180 Ton kağıt tasarrufu sağlamanın gururunu yaşıyoruz.
Merkezi Eğitim Kurumları olarak, kursiyerlerimize E-devlette görünen (e-devlete işlenen ve e-devlet üzerinden sorgulanabilen) resmi ve geçerli sertifikalar sunuyoruz.
Gerek yurt içi gerekse yurt dışı tanınırlığı ve kabulü yüksek ve denkliği olan Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz projeler kapsamında kursiyerlerimize sunduğumuz sertifikalar Anayasa, Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genelge ve Yönergelere uygun olduğu için resmi ve özel kurumlarda kabul görmektedir. Özellikle yurt dışında kabul görmesi ve doğrulanabilir olması için sertifika üzerine qr code eklenmiştir.
Türkiye’de sahip olabileceğiniz en üst düzey sertifika; Üniversite onaylı ve e-devletinize işlenen resmi sertifikadır. Kurumumuz aracılığı ile sahip olacağınız sertifikalarınızın yurt dışında geçerliliği ve denkliği bulunmaktadır. Eğitim danışmanınızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu kurs programı için MEB onaylı sertifika alma şansınız bulunmamaktadır.
Halk Eğitim Merkezleri tarafından alınacak sertifikalarda uygulanan programlar FOET koduna sahip ise yurt içinde ve yurt dışında geçerliliği vardır.
Mobil yazılım geliştirme eğitimi almış bireyler kendi mobil uygulamalarını geliştirebilirler. Bilgi seviyelerini ileri düzeye taşıdıklarında ise evlerinde, bilgisayarları başında otururken geliştirdikleri mobil uygulamaların satışını yapmak ya da uygulamaların kullanıcılarından kazanç elde edebilirler. Yazılım ve tasarım şirketlerinin ilgili departmanlarında çalışabilir ya da freelance olarak yurt içi veya yurt dışı projelerde çalışabilirler.
Kurs programını tamamlayan adaylar otomatik olarak kurs tamamlama sınavına tabi tutulurlar. Kurs bitirme sınavlarını uzaktan eğitim sistemimiz tarafından ilgili dersleri tamamlayan kursiyerlerimize tarih ataması yaparak otonom şekilde yürütülmektedir. Size sistemin atamış olduğu gün içerisinde kurs bitirme sınavınızı online şekilde tamamlayabilirsiniz. Toplamda 5 sınav giriş hakkınız bulunmaktadır. 100 puan üzerinden 45 puan almanız sertifika sınavı başarı ile tamamlamanız için yeterlidir.
Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız